4 Ekim 2012 Perşembe

Savaşa Hayır !



Tedirginlikle söylüyorum ki birileri savaşı çocuk oyuncağı zannediyor.Savaş basit bir şey değildir.Büyüklerinize, dedelerinize sorun, anlatsınlar savaşın zorluğunu.Çektikleri sefaleti anlatsınlar.Savaşta milliyetinizin,ırkınızın bir önemi kalmaz.Onun için savaşırsınız belki ama nereden kurşun yediğinizi anlamazsınız.

Bize yıllarca tarih kitaplarında Türk milletinin ne kadar üstün olduğu, savaşçı,hoşgörülü olduğu anlatıldı.Ancak zaman değişiyor.Eskiden savaşta taktikler vardı.Sınıf farkı azdı savaşlarda.Şimdi ise tek bir bombayla bir şehir yok olabiliyor.Siz plan yaparken aniden ölebilirsiniz.Lütfen savaşı destekleyenleri desteklemeyelim.Birileri, satranç tahtasını kurup piyonları sürmeye başlamaktadır.Ancak biliyoruz ki o birileri, savaş başladığı an ülkeden uçacaklardır. Savaştan sonra ağıtlar Anadolu'da, zafer naraları ise Avrupa ve Amerika'da atılacaktır.Tekrar ediyorum, lütfen oyuna gelmeyin.Bu bizim savaşımız olmamalı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu ülkeyi koruyalım.İlimde,bilimde ilerleyelim.Eğitim görelim ve ülkemizi böyle yüce yapalım. #savaşahayır

"Savaş; korku ve sefaletten başka bir şey veremez. Yakar, yıkar, öldürür, yok eder..." 





*Nazım Hikmet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder