30 Aralık 2013 Pazartesi

Aşk Üzerine

Aşık olmak, film izlemek gibidir. Başlarken ne olduğu hakkında fikriniz yoktur, sonrasında kapılırsınız ona, her şeyiyle tutku sizi ele geçirir.Bir süre sonra bitmekte olduğunun farkına vardığınızda, tüm aksiyonlar, o tüm heyecan yavaş yavaş sona ermektedir. Ve her film gibi her aşk da, sona erer, farklı bir şekilde devam etmek koşuluyla, bir enerji gibi.Enerji asla kaybolmaz, yalnızca değişir. İstediğiniz bir  yükseklikte, istediğiniz bir hızda, istediğiniz huzurla devam etmez hiçbir şey zaman boyunca, elbet bir ters kuvvet değiştirir yaşantılarınızı, duygularınızı..

Bir günebakan çiçeğinin güneşe dönmesi, aşk mıdır? Onlarca gram mutsuzluğun içerisinde bir tutam heyecan, onlarca huysuz insan arasında bir tutam huzur, onlarca karanlık arasından bir tutam ışık, aşk mıdır?
Eğer aşk, mutluluk değilse mutluluk nedir? İşine duyduğun aşk, sevdiğin bir kitabın yazarına duyduğun aşk, ölümsüz bir mektuba duyduğun aşk; mutluluk değilse, mutluluk nedir? Aşkın aşk sayılmadığı bir evrende, aşk nedir?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder