17 Ağustos 2012 Cuma

Hata Yapmak Üzerine

Herkes hata yapar.Sonuçta insanız ve hata yapmak doğamızda var.Hata yapmadan neyi öğrenmişizdir ki? Ancak hata yapmaktan korkmak bambaşka bir durumdur.Hata yapacağımızı bilmemize rağmen umut ederiz her zaman hata yapmayacağımızı. Bir kez hatayı yaptığımızda, bir daha yapmayacağımızı düşünürüz.

Kızamık olmak gibidir hata yapmak.Bir kez bulaştığında bir daha o hastalığı geçirmezsiniz.Çoğu insan böyledir ancak zekasını yeterince kullanmayan bazı insanlar bunun dışında kalırlar.Aynı hatayı tekrar tekrar yaparlar.Bir açıklaması yoktur bunun.Bazı insanlar da tamamen olmasa bile kısmen değişmiş olarak aynı hatayı yaparlar.Bunların bir kısmı düşünemeyenlerden oluşurken bir kısmı da bilimsel olarak deney türü şeyler yapan kişilerden oluşmaktadır.Niels Bohr der ki "Uzman, çok dar bir alanda yapılabilecek tüm hataları yapmış kişidir."


Kaybedecek çok şeyi olan, bazı şeylere sahip olan ve kendini ve çevresindekileri önemli gören insanlar hata yapmaktan korkarlar.Ancak kaybedecek hiç bir şeyi olmayanlar hata yapmaktan korkmazlar.Kendilerini cesur görürler.Hata yapsalar bile önemli değildir onlar için.Yaşamanın tek anlamı eğlencedir, zevktir.Bu kişiler, tehlikelidir.

Risk almak gibi bir durum da söz konusu elbette ancak kişiler ne kadar üstün olurlarsa o kadar az riske girerler.Bir bahse girdiğinizde kazanacağınızı düşünürseniz ve olasılık o yöndeyse daha çok şeyinizi verirsiniz bahis için.Risk almak bazen tehlikeli olabilir.Hayatınızda önemli bir kesiğe yol açabilir ya da üzebilir sizi.Diğer türlü ise risk almak bambaşka bir yola çıkar.Farklılığın ve eğlencenin buluştuğu bu yolda mutlu olabilirsiniz de...

Zaman zaman değişse de düşüncelerimiz, genel olarak herkes hata yapmaktan korkar.Bu da tedbirli olmamıza yol açar kimi zaman bu iyi olur bizim için, kimi zaman kötü.Sürekli değişmektedir olaya,zamana ve kişilere bağlı olarak...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder