19 Ağustos 2012 Pazar

Zamanı Algılamak

İnsanlar hep söylerler.Şunu yaparken zaman hızlı geçti, bunu yaparken zaman yavaş geçti.Burada karışık olan bir nokta var.Elbette zamanı algılayışımız duruma göre farklılık gösterir. Daha hızlı ya da daha yavaş geçtiğini sadece 'hissederiz' ama ne olursa olsun içten içe o kadar süre geçtiğini biliyoruzdur.

Arkadaşlarınızla iken bir saat size hızlı gelmiş olabilir.Çünkü bir şeyler paylaşıyorsunuz ve mutlusunuzdur.Hızlı gelse dahi, bir saat bittiği zaman az çok bir saat geçtiğini bilirsiniz, fark edersiniz.Ya da yalnızken bir saat geçtiğini az çok tahmin edebilirsiniz.Dakikalar,saniyelerin hızını kavradığınız için zaman konusunda böyle bir sonuca varabiliyorsunuz.Ancak hiç bir zaman bir saat, yarım saat içerisinde gerçekleşmez.Bu konuda zamanı algılayışımıza göre kandırırız kendimizi.

Saate bakıyorsunuz.Saat 12:00. Bir kaç dakika sonra baktığınızda en fazla 12:05-10 olacaktır saat.Algılamanız hızlı, yavaş veya doğru olabilir.Her şeye rağmen kendinizden tamamen eminseniz hiç bir zaman bir kaç dakika içerisinde saatin yarım saat ilerlediğini göremezsiniz.Bu imkansızdır.Tabi uyumamış ya da zamanda yolculuk yapmamışsanız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder